Құрамы / Ингредиенттер:- Қырыққабат – 80 грамм
- Гүлді қырыққабат – 80 грамм
- Сойланбаған бұршақ – 80 грамм
- Тәтті бұрыш – 80 грамм
- Сәбіз – 1 дана
- Асқабақ – 100 грамм
- Өсімдік майы – 1 ас қасық
- Тұз, қара бұрыш – дәміне қарай
Құрамы / Ингредиенттер:- Өсімдік майы – 1 тамшы
- Тұз – дәміне қарай
- Бұрыш – дәміне қарай
- Жұмыртқа – 4 дана
Дайындау сипаттамасы :
Мен классикалық ПП омлетін қалай дайындауды көрсетемін, бірақ қалауыңыз бойынша оны қызанақ, брокколи, бұрыш немесе басқа көкөністермен әртараптандыруға болады.
Егер омлеттің жұмсақ құрылымын қаласаңыз, бірнеше ас қасық сүт қосуға болады
Дайындау сипаттамасы :
Бұл әдіспен кез келген көкөністерді дайындауға болады. Бұл жаңа піскен көкөністерге де, мұздатылған көкөністерге де қатысты. Мұздатылған көкөністерді алдын ала жібітудің қажеті жоқ. Оларды жаңа көкөністермен бірге пароваркаға салыңыз. Тек пісіру уақытын 5 минутқа ұзартуды ұмытпаңыз. Көкөніс неғұрлым тығызырақ болса, солғұрлым оны жұқалау етіп кесу керек. Қырыққабатты ұсақ гүлшоғырларға бөліп, бұрышты кеңірек тілімдерге кесіңіз, ал сәбіз бен асқабақты тым қалың емес тілімдермен тураңыз.
Дайындау сипаттамасы :
Қамырға сонымен қатар мейіз, кураганың кесектері немесе басқа да жаңғақтар қосуға болады. Егер десертті балаларға ұсынуды жоспарласаңыз, 50-70 грамм қант қосқан жөн. Бір ас қасық бал дәміне көбірек хош иіс береді, бірақ тәттілік қосылмайды.
Құрамы / Ингредиенттер:- Сұлы жармасы – 150 грамм
- Творог – 100 грамм
- Айран – 50 грамм
- Жұмыртқа – 3 дана
- Бал – 1 ас қасық
- Қопсытқыш – 1 шай қасық
- Жергілікті даршын – 1 шай қасық
- Алма – 2-3 дана
- Өсімдік майы – дәміне қарай
Буға пісірілген «дәмді» көкөністер
Құрамы / Ингредиенттер:- Қабақ – 1 дана
- Қаймақ – 100 грамм
- Қатты ірімшік – 70 грамм
- Сарымсақ – 1 түйір
- Аскөк – 1 бұтақ
- Тұз – дәміне қарай
- Қара бұрыш – дәміне қарай
- Өсімдік майы – 0,5 шай қасық
Дайындау сипаттамасы :
Қабақ сарымсақпен, аскөкпен тамаша үйлеседі, бірақ қаймақ соусын түрлі хош иісті шөптер мен дәмдеуіштермен әртараптандыруға болады.
30 минут ішінде керемет дәмді тағам дайын болады, оны тек ыстық күйінде ғана емес, суытып та жей беруге болады.
Жақсы дайындық!
Дайындау сипаттамасы (қазақша аударма):
Дәстүрлі қырыққабатты бәліштердің жоғары калориялылығы көбіне жұмыртқаның көптігіне, ашытқыға, қантқа және ұнның көп мөлшеріне байланысты.
Сүйікті бәлішіміз тек дәмді ғана емес, сонымен қатар дене пішінімізге зиян келтірмейтіндей болуы үшін, рецептке аздаған өзгерістер енгізуге болады.
Біз бұл нұсқада ашытқы мен қантты алып тастаймыз, майсыз айран пайдаланамыз және ұн мен жұмыртқа мөлшерін барынша азайтамыз.
Нәтижесінде — тез, пайдалы әрі өте қарапайым тағам шығады.
Құрамындағы мөлшерлер диаметрі 18 см болатын қалыпқа есептеліп берілген.
Құрамы / Ингредиенттер: - Ақ қырыққабат – 300 грамм
- Пияз – 1 дана
- Айран (майсыз) – 0,5 стақан
- Жұмыртқа – 1 дана
- Ұн – 6 ас қасық (төбелеп салынған)
- Сода – 1/3 шай қасық
- Тұз – 0,5 шай қасық
- Өсімдік майы – 3 ас қасық
- Күнжіт – дәміне қарай
Қаймақпен пісірілген қабақ
Қырыққабат қосылған ПП бәліш
Құрамы / Ингредиенттер:- Қабақ – 500 грамм
- Пияз – 1 дана
- Жұмыртқа – 1 дана
- Ұн – 3 ас қасық
- Тұз – дәміне қарай
- Өсімдік майы – 3–4 ас қасық
Дайындау сипаттамасы:
Кабақтан жасалған құймақтарды жылы күйінде қаймақпен Бірге ұсыныңыз – олар өте нәзік, жұмсақ, ауызда еріп кетеді. Қараңыз, кабақтан тез дайындалатын құймақты қалай әзірлеуге болады. Дәмді! Өзіңіз дайындап көріңіз де, көз жеткізіңіз! Бұл рецепт мен үшін нағыз көмекші — бар болғаны 15 минутта керемет дәмді тіскебасар дайын!